05 mars 2009

Cheesecake med smak...


Idag har jag provbakat för att testa en för mig ny ostsort och den infriade alla mina drömmar :-), den är god till och med innan gräddningen!!!

Denna cheesecake är smaksatt med lakrits, min personliga favorit. Bär och frukt är alltid gott men nyheter gör livet roligare liksom.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag ska baka några tårtor till en väns (70) födelsedag och har några funderingar som jag hoppas att du ska kunna ge svar på.
    Min tanke är att göra tårtor med rosor på och skriva något fint. Snyggt men stilrent skulle man kunna kalla det kanske.

    Jag har inspirerats av den här tårtan: http://www.cakedesign.se/gallerier/images/For_stora/30_Pink_Roses.JPG

    Mina funderar är vad jag ska täcka tårtan med? Har tidigare bara täckt tårtor med marsipan men så har jag läst att sugarpaste skall vara så himla bra. Rekommenderar du det, vart köper jag det i så fall?
    Min andra fråga är vad jag ska göra rosorna av, marsipan eller kristyr(du skriver om "sockerkonst" vad är det?)

    Tacksam för svar! Mvh Johanna
    mail: jlofgren.webb.se@gmail.com
    hemsida: jlofgren.webb.se

    SvaraRadera
  2. Hej,

    Det var många frågor på en gång och jag ska försöka ge svar här.

    Vad du täcker tårtan med väljer du helt efter vad födelsedagsbarnet m fl tycker om. Är det marsipanfantaster så väljer du marsipan, annars sockerpasta som jag själv tycker blir finare. Den köper du i olika webbutiker, bl a den du nämnde.

    Rosorna skulle jag välja att göra i marsipan istället för kristyr som är betydligt svårare.

    Sockerkonst är de dekorationer du ser i mitt galleri och många andras. Det skiljer våra tårtor från princesstårtor och liknande.

    Hoppas du fått svar på dina frågor.

    /Charlotta

    SvaraRadera