Jag är intresserad av att baka och laga mat på så rena produkter som möjligt. Gelatin har jag som ni säkert förstår använt mycket i mina fromager/mousser. Det kommer att förekomma även framöver, men när alternativ finns är det intressant att testa. Hur menar jag då när jag säger att jag föredrar bra råvaror? Kvalitet är viktigt för mig, en tumregel kan vara att ha få ingredienser alt köpa råvaror med så kort innehållsförteckning som möjligt. Vi jämför två recept för att se skillnaden.
Passionsmousse 1
12 mogna passionsfrukter
1 burk kondenserad mjölk (
2 extra passionsfrukter till garnering
Passionsmousse 2
6 gelatinblad
1 1/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
Mellan dessa två recept är skillnaden liten och jag skulle gärna använda båda, men skillnaden kan vara vilken sort socker och ägg man väljer. Osten har jag inte koll på vad den innehåller, har du?
Bilden är lånad från http://medennypasalt.blogspot.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar