05 februari 2012

Brödfestivalen

Brödfestivalen på Historiska museet pågår denna helg. Jag besökte den igår mest för att lyssna till brödgurun Sebastien Boudet som smittar av sig enormt mycket med sitt genuina engagemang för bröd och bakverk bakade för hand med äkta råvaror. Tack Sebastien för ännu mer inspiration, surdegen är matad :-).

Det var ett fåtal utställare och den delen måste jag ärligt säga gav inte mycket. En man kunde inte förstå varför KRAV-märkt mjöl kostar mycket mer än sämre mjöl...

Semmeltävlingen kunde jag enbart beskåda, en semla kan se ut på lite olika sätt och en av de finaste återfann jag en stund senare när jag gick in på Tösse och inhandlade semlor. De var otroligt vackra och ståtliga att se på, när vi sen smakade på grädden, mandelmassan och bullen var den som en dröm. Vilken underbart god semla, en av de allra godaste jag smakat. När jag sen läste att just Tösse vann tävlingen känns det rätt, en semla är som bäst när den är som Tösse's!!! Grattis till en välförtjänt vinst!

Bilden är lånad från www.historiska.se