30 december 2009

Kika i den alldeles nya nättidningen Le Parfait som görs av Uppsalakändisarna Liselotte Forslin och Ulrika Ekblom. Den är väldigt trevlig med många intressanta recept, rekommenderas.

23 december 2009

Julmuffins - e.g. cupcakes


Här är ett gäng muffins jag gjorde till lucia till ett sällskap. Det är cupcakes enligt receptet men personligen tycker jag att de klingar muffins. Hur som helst så var de goda, smak av saffran resp pepparkaka med vit choklad :-).

En riktigt GOD JUL önskar jag Er kära läsare!

22 december 2009

Macarons



Här kommer bilder på mina macarons som smakar mandel, använder helst spansk mandel för den ger sååå underbart god smak. Fyllningen är vit choklad ganache med päronsmak.

20 december 2009

Pepparkaka

....vill bara berätta att en rolig beställning kom in i veckan och det är en speciell pepparkaka som jag gjort idag. Kan lägga ut bild på den efter jul om ni vill se...

Hello Kitty tårta till barnkalas



Denna super-poppis-katten sitter denna gång och kör sin bil. Tjejen som fyllde år och fick denna tårta av sina föräldrar hade Hello Kitty både på mössan och klänningen när de kom igår. Det ska vara Kitty.

19 december 2009

Tiger


Tiger, handgjord förstås :-).

Här är hela tårtan, den smakar hallon och mörk choklad (ekologisk)...mums

17 december 2009

Ännu fler jultårtor



Tomten dyker!



Krans med kottar o barr.

12 december 2009

11 december 2009

Jultårta till julbord





Här är en av jultårtorna jag levererade idag till ett julbord, julrosorna är vackra och lite ovanliga så de är trevliga som tårtdekorationer.

06 december 2009

Doptårta till pojke


Här är en doptårta som var till Einar, som ni ser på bilden :-). Doptårtor är en ära att få uppdrag att göra, det är en fin högtid och barnets första högtid. Även om de inte är medvetna om det, men det är vi vuxna desto mer.

Hello Kitty tårta till barnkalas


Har även gjort en Hello Kitty-tårta denna vecka, de är så trevliga då jag gillar rött och vitt ihop.

05 december 2009

Blixten Mc Queen


Här är en glutt på en av tårtorna som jag gjort denna vecka. En liten kille fyller tre år och ska få den imorgon.

02 december 2009

Lyxigt fika

Har just upptäckt att vår huvudstad har en Engelsk tesalong, det låter hur mysigt och vardagslyxigt som helst. Dit ska jag åka en vacker dag när jag och min kräsna fika-väninnna är lediga samtidigt.

Decorate a cake

Idag har vi haft underbart vackert vinterväder här. Fick ett mejl med möjlighet att designa Din egen tårta direkt på webben, testa det om du vill göra något kul en minut :-). Det är mindre lätt att rita med musen. Lycka till!

01 december 2009

Chokladpraliner


Tillverkningen av årets julpraliner har börjat, smakerna är tagna från "det som smakar bra" och är inte direkt kopplade till julen. Dessa mörka praliner smakar lakrits, gjorde även en sats vita med limesmak. Det är underbart roligt att laborera med smaker och hitta det som smakar bäst för stunden.

Vilken är Din favoritsmak på pralin?