31 oktober 2009

Chokladmuffins


Idag har jag bakat dessa som ska bli fina cupcakes imorgon. Har roat mig med annat idag så jag blev inte färdig på förmiddagen som jag hade tänkt. Den som väntar på något gott...

30 oktober 2009

Matmässa nästa helg

Ett tips på en rolig aktivitet i novembermörkret.

Nästa veckoslut är det en matmässa på Stockholmsmässan som jag tycker låter intressant, Det goda köket. Har funderingar på att besöka den, än så länge är inget beslut taget.

Tid är ofta en bristvara

Ordspråk som jag läste idag:

"Det bästa sättet att spara tid är att ta vara på den".

Visst är det kloka ord?

28 oktober 2009

Cupcakes/Muffins


Bakade dessa ikväll för att testa recepten i boken "Cupcakes". Det där med vad en cupcake är tycks finnas skilda meningar om. I receptet kallas dessa cupcakes, då har de lite ringlad vit choklad ovanpå. De smakade för lite då jag inte följde receptet slaviskt så nästa gång ska jag justera det så chokladsmaken framhävs.

Vad är en cupcake för Dig?

Soptunnan...

Historien bakom tårtan nedan är ett par som träffats genom jobbet och mannen ville bjuda på en rolig tårta och liksom "tacka" för att han "fick" en av medarbetarna som bytte ort och arbetsplats för sin kärleks skull. Jag tyckte det var en söt historia.

"En tårta säger mer än tusen ord"

26 oktober 2009

Soptunna


Här är en rolig tårta som ska ätas på ett möte imorgon. Kan inte avslöja mer än så här och nu...

25 oktober 2009

Fyllningar i våra tårtor


Önskar Du någon annan fyllning än mousse går det att få det, förutsatt att vi får tag på det förstås. Mosad banan är ett exempel och det är underbart gott ihop med mörk chokladmousse...mums.

Oscar II


Fick en beställning på 2 st Oscar II, en klassiker. Det var tidskrävande att skala och mala mandlar men kul att se resultatet. Tydligen är den mindre vanlig här i stan så om du har en vän som favoriserar just Oscar II så har vi presenten :-).

24 oktober 2009

Cars-tårta


Denna tårta innehåller hallonmousse och uppepå står Blixten, Sally och Bärgaren. Som icke-småbarnsmamma är det många nya figurer att lära sig hur de ser ut i detalj. Blixten och C:o är numera gamla godingar som gärna får återkomma :-).

Har bakat några ovanliga tårtor i veckan, fler inlägg kommer de närmaste dagarna...

21 oktober 2009

Cupcakes till stor fest eller öppet hus


Igår fick jag ett jättetrevligt samtal från en kvinna som snart fyller 50 år. Hon ska fira med en jättestor fest och ett romantiskt tema. Det låter så otroligt vackert och roligt att baka till denna fest så jag har klurat på olika alternativ till Dig som ska ha en fest eller ett event på företaget etc. Jag ser framför mig ett stort bord med en tårta i mitten i två våningar. Runtomkring denna skapelse står cupcakes dekorerade i Ditt tema. Fantasin är oändlig, kanske det är din hobby, företagets produkter/tjänster som visas i form av dekorationer?

20 oktober 2009

Glutenfri Princesstårta


Igår bakade vi en glutenfri Princesstårta, det är tydligen väldigt svårt att få tag i så det känns bra i hjärtat att kunna erbjuda det. OBS! Vi använder gluten i vårt kök men bakverken går att få bakat på glutenfri mjölmix.

18 oktober 2009

Cupcakes


Vi bakar personliga tårtor och söta cupcakes till ditt kalas, din högtid eller företagets event. Närhelst du vill fira - vi finns här för dig.

Välkommen.

Bilden är lånad från Google.

Ekologisk choklad eller annan?

Jag har en fundering som du gärna får säga Din mening om. Är det viktigt för dig att chokladen är ekologisk? Att övriga ingredienser i tårtan, cheesecaken eller cupcakesen är ekologiska? Vad är viktigt för dig när det gäller ingredienser eller andra faktorer när du väljer vilket företag du köper dina bakverk från?

Alla tips och idéer emottages med stor tacksamhet, här eller per mejl.

Tack alla våra läsare :-).

14 oktober 2009

Kidz market i Uppsala


I söndags deltog vi i Kidz Market på Fyrishov. Det var en lååång kö utanför innan öppningsdags o massor av besökare hela dagen. En jättebra dag då vi fick tillfälle att träffa många trevliga barnfamiljer och mor- o farföräldrar. Tack för att ni stannade till vid vårt bord, hoppas vi ses snart igen.

13 oktober 2009

Chokladfestival







Här kommer några trevliga bilder från utställningen på chokladfestivalen. Det var en tävling om vilken klänning som var besökarnas favorit. Den översta är min favorit, brudbuketten o mössen är gjorda i sockerpasta. Supersöt o vacker!