30 september 2009

Choklad i mängder

Nästa helg är det chokladfesival i Stockholm, något jag prioriterar högt. Den är fylld med inspiration, fakta, smakupplevelser, kunniga personer i branshen mm mm.

Hoppas de har blivit bättre på att ta kort, det finns ju mobila kortterminaler. Annars är det kontanter som gäller.

Ett besök rekommenderas varmt.

28 september 2009

Moussetårta

Bröllop, bröllop, bröllop





Nu äntligen lägger jag in bilder efter en intensiv tid då jag måste prioritera bort bloggandet. Ledsen för det, i gengäld kommer här flera bilder som du med lite tur inspireras av till ditt bröllop eller din nästa fest.

21 september 2009

Pelle Svanslös


Ikväll besökte jag Pelle Svanslös vänners träff i hans eget fina hus vid Uppsala slott. Det var mycket trevligt med ca 60 personer och en god buffé. Tack alla ni för era fina ord om våra tårtor. Det var verkligen trevligt att träffa Er alla.

/Charlotta

14 september 2009

Kanel vs kanel


Har köpt kanel av god kvalitet, mycket god kvalitet som jag är så nöjd med. När jag kom hem med denna för mig nya sort jämförde jag den kanel jag hade hemma från Santa Maria och usch säger jag, den kommer aldrig mer över tröskeln härhemma. Dessa två "kaneler" luktar helt olika. Mycket intressant. Så mitt tips till dig som läser detta är: välj dina råvaror med omsorg. Jag gör det hela tiden med vissa varor men de blir hela tiden fler :-).

13 september 2009

Bli en vinnare!

Välkommen till Bli en vinnare måndag 28 september i Uppsala Konserthus
Lyssna till Granits grundare m fl intressanta föreläsare. För anmälan följ länken ovan.

07 september 2009

Bröllopstårta


Här får ni en liten titt på 5-våningstårtan vi gjorde i helgen. Smakerna är hallon och mörk choklad.

06 september 2009

Moussetårta


Här är en tårta som jag hade med mig till en middag igår, kompakt chokladbotten med mango- och svartvinbärsmousse. Mycket god och uppskattad av många. Färgerna ser så trevliga ut ihop och smakerna passar utsökt tillsammans.

02 september 2009

Logga i sockermassa


Här är en logotype som jag knåpat med de senaste dagarna (inte hela dagarna då). Lurigt att få till rätt nyanser, annars bara kul arbete.