30 juli 2009

Tillbaka efter semestern



Sommarbilder. Imorgon kommer bilder på tårtor, både bröllop och dop.

24 juli 2009

Semesterstängt några dagar



Dessa bakade jag igår, ser de OK ut?
Det är kladdig chokladmuffins i båda med jordgubbsmousse på den ena och citron curd i den andra.

Idag fredag stänger vi av telefonen ca kl.14 och återkommer onsdag morgon 29 juli. Det går bra att mejla, vi svarar så fort vi kommit hem igen.

23 juli 2009

Bröllopstårta till ett litet bröllop




Denna tårta är inte helt färdigdekorerad, på den nedre bilden ser ni lite av initialerna som ska stå på tårtan och de är glittriga IRL. Innehåller jordgubbsmousse- mums.

Göra praliner



Här är bilder från pralintillverkningen häromdagen. Det är lakritsganache, min favorit. Tips! Den är underbart god smaksättare i kaffe.

21 juli 2009

Cupcakes - sött o gott, dagens citat

"You are what you eat - so eat something cute"

Citat från New York Cupcakes. Härligt :-).

Cupcake - vad är definitionen egentligen?

Cupcake är en muffins med topping. Dock kallas toppingen för frosting i cupcakesammanhang. Cupcakes är traditionellt sett mindre än en amerikansk muffin (i storlek är dom mer som det på svenska kallas muffin) och innehåller ofta olika fyllningar i form av cremer och frukt eller kanske tom en bit rabarberpaj. Det hålls stora tävlingar i vem som är bäst på att göra personlig frosting och dekorationerna är allt från supergulliga till spökläskiga.

Det finns inga regler för vad frosting består av men några vanliga varianter är fluffy frosting som är en variant av maräng som inte gräddas, cream cheese/florsockerblandning, och fromage av olika slag. Detaljer i dekorationen görs oftast i sugarpaste eller flowerpaste.

Källa: Wikipedia

20 juli 2009

Chokladprovning


Har nyss varit ut på stan och inköpt choklad, förrådet var slut så nytt behövde inhandlas. Skulle vilja bli sponsrad av en importör eller så....

Testade för första gången Green & Black's rättvisemärkta mörka, 55% choklad med apelsinsmak och andra kryddor som det står på förpackningen. Den var god även om jag inte tidigare tyckt om den smakkombinationen.

Santander 70% står i en klass för sig, min absoluta favorit just nu. Mums!

19 juli 2009

Jordgubbscheesecake



Idag blev det en cheesecake med jordgubbar och lite citronsmak. God var den men alldeles för låg för min smak. Den ska ju vara hög och fin...

18 juli 2009

Bröllopstårta och handgjord cake topper



Här är bild på dagens bröllopstårta till över 100 personer (två av tårtorna saknas i bild) och en närbild på cake toppern som jag gjort utifrån brudparets önskemål o hur de ser ut idag, fina eller hur?

Baka glutenfritt - skorpor


Dessa skorpor blev spröda och goda, inte så hårda som skorpor kan vara. De är smaksatta med citron och vanilj. Skorpor är inte så dekorativa som tårtor så jag försökte piffa till bilden med guldfärgat tårtpapper :-).

14 juli 2009

Baka glutenfria citronmuffins


Igår bakade jag glutenfria citronmuffins med lemon curd, denna fick även lite färskost ovanpå. De blev riktigt bra, nästa gång har jag i lite mer citron i smeten så smaken kommer fram klart och tydligt. Ingen vacker syn, men detta var en test av receptet.

13 juli 2009

Frusen cheesecake



I helgen bakade jag en frusen cheesecake för ovanlighetens skull. Den blev krämig och rund i smaken tack vare äkta vanilj som smaksättning. Nästa gång ska jag ha citron eller lime i för en syrligare smak. Dekorerade snabbt och enkelt med björnbär. Bakad eller fryst cheesecake, vilket gillar du bäst?

11 juli 2009

Jordgubbar är ju svensk sommar....


Idag har jag köpt jordgubbar, snart är förmodligen säsongen slut för dessa gubbar så det är bäst att ladda frysen med några liter.

Vi har haft lite ledigt vilket är skönt och beställningar rullar in vilket är jätteskoj. Tveka inte att ringa även om du är sent ute, vi gör vårt bästa för att hjälpa dig :-).

07 juli 2009

Några fler bilder inlagda i galleriet


Sänder på detta sätt en sommarhälsning med gula rosor som jag gjorde i våras, naturligtvis av sockerpasta :-).

04 juli 2009

En smakbit av dagens biltårta och en bröllopstårta



Vi har gjort en bröllopstårta med personlig cake topper som visar att bruden tycker mer om katten än mannen !!!! Vad sägs om det?

Sen gjorde vi en trevlig biltårta till 40-åringen som firar för fullt ikväll.