28 april 2009

Bild från Galleria Dragarbrunn


Här är en bild från lördagen den 18 april.

25 april 2009

Ooops, I did it again

Just precis så, jag har gjort det igen, glömt kameran hemma när jag åkt till köket o sen lämnat ifrån mig tårtor. Lika trist varje gång. Det var en för mig ny design, med ballongkonturer spritsade på vita tårtor. Söta, ballongerna har olika färger förstås så det ser festligt ut. Hoppas födelsedagsbarnet med gäster är nöjda :-).

24 april 2009

Hur viktigt är det för dig?


Som rubriken lyder så undrar jag hur viktigt det är för dig att bakverken bakas från grunden???? Denna tanke har jag tänkt länge så nu ställer jag frågan till er läsare och önskar många svar :-).

22 april 2009

Våren är här...



...och håller på med planering och förberedelser till vårens första (större) fester för fullt. De närmaste veckorna kommer ni få se bilder av dessa skapelser.

21 april 2009

Tårtbilder


Nu har jag lagt in några fler bilder under /Tårtor/Födelsedagar att kika på.

Sommartiden är här


Nu är det mycket som händer här, många som fyller år (???), bröllop, dop osv osv. Jag undrar om dom barn som vuxna, som fyller på vintern. Blir dom inte firade???

Det känns som många satsar mer på sommarkalas, kanske en felgissning. Håller nu på att planera flera tårtor, det som gör att jag ständigt tänker tårtor, inte minst om jag vaknar på nätterna och varje morgon har jag dessa i tankarna... yrkesskada eller inte...

Ha en bra dag ute i solen!

18 april 2009

Dessert tips


Denna bok är jag nyfiken på, vet du något om den????

Skriv gärna det i så fall, vore kul att höra vad andra tycker innan jag beställer den. Desserter är såå roliga att göra tycker jag. Förrätter också, men inte huvudrätter...

Dagen i Galleria Dragarbrunn var trevlig, tack alla som kom och tittade!

Baskettårta


Igår gjorde jag denna tårta till en tjej som spelar basket. Den innehåller mangomousse och mörk chokladmousse. Mycket goda smaker :-).

17 april 2009

Galleria Dragarbrunn

Påminnelse: Imorgon kommer vi att visa många olika tårtor i Galleria Dragarbrunn i centrala Uppsala. Inspiration till bröllop, barnkalas, studenten osv.

Passa på att ställa frågor och beställa så har du det klart. Välkommen!

16 april 2009

Äkta råvaror på frammarsch

Såg ni på "Niclas mat" ikväll?

Det gjorde jag och blev än mer inspirerad att läsa boken "den hemlige kocken" som handlar om tillsatser i mat. Kul för oss som värnar om bra råvaror att SVT ger denna information på ett lättsamt sätt. Intressant ämne tycker jag.

15 april 2009

Princessa-tårta till en liten princessa


Här är en av tårtorna vi ska visa i Galleria Dragarbrunn på lördag. Det kommer även ett specialerbjudande som bara gäller den dagen och på plats. Besök oss då och få del av detta :-). Välkommen!

14 april 2009

Design A Cake i Mer Om Uppsala

Nu har vi artikeln på vår hemsida under Om Oss, läs den gärna så får du veta mer om vår verksamhet. Trevlig läsning :-).

13 april 2009

Krusenbergs herrgård


Igår fick jag den stora äran att avnjuta kaffebuffén på Krusenbergs Herrgård i goda vänners lag. Det var utsökta bakverk och deras scones var små, söta och riktigt goda. Det var utsökt i en miljö som får mig att vilja stanna där och Peder Strandh spelade på flygeln, vilket gjorde att jag slappnade av. Miljön och musiken gav en lugn och hemtrevlig känsla. Väl värt ett besök. Vi gick även på den guidade turen med Mats som var mycket intressant, den började utomhus och sen gick vi runt inne.

Bilden är lånad från www.krusenbergherrgard.se.

12 april 2009

Vit dröm, bröllopstårta


Denna tårta är en s k dummie, en visningstårta som jag kommer ha med mig i "Galleria Dragarbrunn" lördagen den 18 april. Där kommer vi stå hela dagen och visa ett urval av våra tårtor. Välkommen att prata tårta med oss!

10 april 2009

Praliner med lakritssmak


Nu står pralinerna och stelnar i sina skal. Ganachen blev gudomligt god måste jag säga, lakrits och choklad...mmm...

Hoppas de blir fina också, det får jag veta ikväll. Gav mig in på de svåra formarna som ser ut som rosor, dvs en massa små fickor att få lufthål i. Smaken är viktigast, men utseendet har stor betydelse det också enligt mig. Den som väntar får se resultatet.

09 april 2009

Bröllopsform

Såhär i påsktider då många av oss ägnar mycket av vår tid till att äta tänkte jag tipsa om hur du på ett trevligt sätt kan hitta bröllopsformen. Träna på Pernillas Pilates som har jättebra träningspass. Lycka till!

08 april 2009

Påsktårta - gul förstås



Såg detta recept på Apelsinmoussetårta på Allt Om Mat och tänkte att den vore god och fint påskgul till påskafton. Har inte bestämt mig för vad jag ska baka än, men praliner blir det iaf. Denna gång med min favoritsmak lakrits. Den gifter sig så otroligt bra med chokladen. Mums.

07 april 2009

Design A Cake i Mer Om Uppsala

I dagarna har magasinet Mer Om Uppsala kommit ut med ett bröllopsnummer där de skrivit om oss. Jättetrevligt tycker vi och här kan du se hur framsidan ser ut. Det finns att hämta på stan och många får det hemskickat. Jag har ögnat igenom det hos frissan, som läste det före mig, och tycker hela magasinet är jättetrevligt och fyllt med inspiration. Tack snälla ni!

Muffins i fina formar


Dagens muffin har många recept på muffins och är verkligen inspirerande. Här är receptet på kardemummamuffins med päron (se bilden.

06 april 2009

Mousse i tårta

Många frågar om det är grädde i våra tårtor, ärlig som jag är så svarar jag att så är det. Men det jag lärt mig att många menar är "smakar det grädde?", vilket är en väsentlig skillnad. Ur intoleranssynpunkt är det en annan sak.

Vi fyller våra tårtor med mousser och mousser består av grädde, fruktpuré mm. Endast rena råvaror som ger en äkta, ren och om jag får säga det själv, god smak. Det gör att tårtorna skiljer sig från vad många är vana vid att tårtor smakar. Ska jag säga det igen? Tårta. :-).

M a o innehåller tårtorna mycket grädde men ingen gräddsmak. Var det någon som förstod det krångliga utlägget? Hihi.

Tittägg till påsk



Jag gör tittägg när andan faller på, det är jättekul att spritsa alla blommorna och bårder. Du som vill pryda ditt hem med ett tittägg är välkommen att köpa ett denna vecka (eller så långt de räcker).

05 april 2009

Påsken är snart här...


Nuuuu är det hög tid att beställa påsktårtan, du som har det kvar på "att göra listan", se även tidigare inlägg med ägg-tårtan. Bilden är lånad från Wilton.

04 april 2009

Svensexa, möhippa


Är du den som ska arrangera en hel dag med aktiviteter för din bäste vän/väninna som ska gifta sig och nu undrar du VAD du ska hitta på???

Det bör ju vara roligt så en tårtkurs vore kul. Hos oss kan ni gå kurser i dekorationer och bakning. En kul grej som är uppskattat. Välkommen!

03 april 2009

Praliner...



Snart är det påsk och jag har gjort praliner. Det var extra skoj denna gång eftersom de lossnade på första knacket ur formarna. Med knacket menar jag när man stöter formen mot bänken, det är så det ska vara så man blir överlycklig när det lyckas så väl. OK nog om det, smaken är hasselnöt och rom, mörk ganache i vitt skal.

Bröllopsbestyr


Ännu några bröllopskonsultationer är avverkade och det är alltid lika trevligt. De senaste blivande brudarna jag träffat visste vad de ville ha för dekorationer så det var lätt som en plätt. Det är såå roligt att arbeta med bröllop, verkligen positivt.