26 februari 2009
Cheesecake, bröllopstårta
Senaste nytt i vårt utbud är cheesecake!!!!
Några smaker vi har är hallon, blåbär, lakrits och choklad. Vi gräddar våra cheesecake vilket är smarrigt. Är du sugen på cheesecake nu? Då är du välkommen att beställa till nästa fredag så är desserten fixad eller fikat på lördagen. Ca 10 bitar/tårta. Vänligen beställ senast en vecka innan.
Tänk på att detta är ett trevligt alternativ till bröllopstårta.
Blombinderi på möhippa?
Igår gjorde jag något väldigt roligt. Jag gick en blomkurs för en kväll hos Agneta på AN Design,det kan jag varmt rekommendera både för att få tillfälle att vara kreativ och som ett bra tips till möhippa/svensexa. Det är roligt med blommor vill jag påstå och nu har jag fått nya idéer till vad man kan göra av en tråkig knippe tulpaner från ICA.
24 februari 2009
Cake topper
Idag visar jag er vad jag gjort för att fotografera, nämligen dekorationer till bröllopstårtor i olika stilar. Det är enormt roligt att göra dessa figurer och med mycket fantasi kan man verkligen göra roliga figurer. Även den klassiska stilen är jag svag för, den är alltid lika vacker tycker jag. Det översta paret är två golfbollar, dessvärre syns inte det i bild men i verkligheten syns det tydligt. Naturligtvis är det kameran som inte är bra nog...
Vi gör dessa på beställning, med eller utan tårta så vill du pryda din vackra bröllopstårta med ett personligt par högst upp är du välkommen att höra av dig.
Etiketter:
bröllop,
bröllopstårta,
cake topper
20 februari 2009
Luthagsnytt
Här är en länk till Luthagsnytt som i det senaste numret publicerat en artikel om oss. Läs och hör av dig, kul att höra vad just du tycker.
Bröllop i rosa och vitt
Idag har jag bakat årets första bröllopstårta, jätteskoj!!!
Det är alltid en speciell känsla att skapa ett pars drömtårta till deras stora dag. Ett stort LYCKA TILL önskar vi på Design A Cake Er.
Den innehåller hallon och chokladmousse förutom tårtbotten förstås. Alla rosor är handgjorda i sockerpasta.
17 februari 2009
Sockerkonst
Sockerkonst är benämningen på dekorationer i sockerpasta och kristyr som vi använder oss av flitigt. Det är en konstform som växer sig allt starkare i populäritet och vi får förfrågningar på om vi kan skicka tårtor till andra delar av landet vilket är smickrande men.... Dekorationerna skulle gå sönder, likaså tårtan och den är färskvara vilket innebär att det helt enkelt är kört. Ledsen om jag gjorde dig besviken nu men så ser verkligheten ut.
Det som är speciellt med våra tårtor är att varje tårta bakas med omsorg. Vi gör inte 10 tårtor på rad som en fabrik, detta är som hembakt med skillnaden att vi håller till i ett godkänt kök med godkännande från miljökontoret som är så viktigt.
Nu blev detta inlägg väldigt grått och allvarligt, det var inte meningen men det är viktig information till er alla. Har ni frågor, högt eller lågt, vitt eller brett så skriv till oss för vi vill gärna svara på just dina frågor.
Det som är speciellt med våra tårtor är att varje tårta bakas med omsorg. Vi gör inte 10 tårtor på rad som en fabrik, detta är som hembakt med skillnaden att vi håller till i ett godkänt kök med godkännande från miljökontoret som är så viktigt.
Nu blev detta inlägg väldigt grått och allvarligt, det var inte meningen men det är viktig information till er alla. Har ni frågor, högt eller lågt, vitt eller brett så skriv till oss för vi vill gärna svara på just dina frågor.
15 februari 2009
Klassiska, svenska tårtor
På förekommen anledning vill jag berätta att vi gör annorlunda tårtor som många gånger är unika. Detta är vår nisch och vi avstår från att baka de klassiska tårtorna, det finns gott om bra konditorier som erbjuder princesstårta osv. Till oss kommer du som vill att tårtan ska vara speciell, en "centerpiece" som jag brukar kalla det, eftersom det är du som väljer tårtans utseende och vi skapar den.
En vanlig kommentar som vi ofta får är "Åh, vad god den var, jag som inte tycker om tårta och äter inte grädde." Det är jätteskoj att höra, inte minst för att vi då lyckats överträffa förväntningarna.
En vanlig kommentar som vi ofta får är "Åh, vad god den var, jag som inte tycker om tårta och äter inte grädde." Det är jätteskoj att höra, inte minst för att vi då lyckats överträffa förväntningarna.
Bloggen har ändrat utseende
Nu har jag lagt in länkar mm så bloggen blir lite roligare och mer levande känns det som. Vad tycker ni om det? Det vore kul att få lite synpunkter på detta.
14 februari 2009
Alla härtans hjärtan
13 februari 2009
Design A Cake i media
Åhh, vad rooooligt det är att få publicitet. Vi finns med i Luthagsnytt som kom ut idag, fredagen den 13:e februari. Läs den gärna, den är gratis och finns att hämta på ett antal utlämningsställen, se http://www.luthagsnytt.se/index.php.
Vi vill gärna ha dina synpunkter när du läst artikeln.
Vi vill gärna ha dina synpunkter när du läst artikeln.
12 februari 2009
Mingel
Ikväll har jag minglat och lyssnat på en föreläsning på Öhrlings... här i Uppsala. Det var trevligt, framförallt att träffa andra företagare som är intressanta att samarbeta med eller rentav shoppa hos :-). En lättsam och trevlig kväll kan jag sammanfatta den.
De senaste dagarna har varit fyllda av nya kontakter, har träffat andra företagare och kläckt idéer vilket är jättekul och så ser början av året ut då högtiderna duggar mindre tätt än på sommaren. Nu till helgen och alla hjärtans dag ska det bli jätteskoj att skapa romantiska bakverk för två. Bild kommer läggas ut här förstås
:-).
De senaste dagarna har varit fyllda av nya kontakter, har träffat andra företagare och kläckt idéer vilket är jättekul och så ser början av året ut då högtiderna duggar mindre tätt än på sommaren. Nu till helgen och alla hjärtans dag ska det bli jätteskoj att skapa romantiska bakverk för två. Bild kommer läggas ut här förstås
:-).
08 februari 2009
Tårtbak, sockerkonst
Här är tårtor jag gjort denna helg. Katt-tårtan var en present till lilla Shamboo som fyllde tre år igår. Han fick så många presenter att han såg alldeles matt ut när han låg och tittade på berget av paket. Det är en riktigt mysig katt tycker jag.
Wall-E tårtan är till en liten kille som fyllt år och har kalas idag, hopppas verkligen han blir överlycklig och tycker att tårtan är god. Kul att göra nya motiv som faller födelsedagsbarnet i smaken.
See ya' later.
Etiketter:
barnkalas,
födelsedag,
sockerkonst
03 februari 2009
Tillgänglighet
Mitt samvete säger mig att jag måste informera Er om att vissa dagar har jag inte möjlighet att svara i telefonen hela dagen. Detta beror på att jag har två arbeten och ringer upp så fort jag har möjlighet, vanligtvis efter kl.16.30 när jag kommit hem för dagen. Beklagar när det inträffar, men allt som oftast kan jag svara när du ringer, så känn dig välkommen att slå en signal :-).
Just nu arbetar jag fram nya produkter att erbjuda dig som kund. Det är ett mycket roligt arbete och jag ser med spänning fram emot responsen. Tårtorna som vi har idag kommer även fortsättningsvis vara huvudprodukten och kärnan i Design A Cake.
På återseende.
Just nu arbetar jag fram nya produkter att erbjuda dig som kund. Det är ett mycket roligt arbete och jag ser med spänning fram emot responsen. Tårtorna som vi har idag kommer även fortsättningsvis vara huvudprodukten och kärnan i Design A Cake.
På återseende.
01 februari 2009
Barn och babymarknaden avklarad
Tack alla ni som besökte oss på marknaden idag. Det var trevligt att träffa er alla, både nya och bekanta ansikten. Som summan av kardemumman kan jag säga att det var mycket folk, mycket väl arrangerat och förhoppningsvis får vi många tårtbeställningar framöver :-). Vi sålde Wilton-produkter direkt på plats för den som vill pyssla hemma i köket och visade tårtor för att inspirera till att beställa tårta av oss till nästa kalas :-).
Det som grämer mig nu är att jag glömde kameran hemma...grrr. Därav inga bilder att visa här och nu...Sorry. Ha nu en bra söndagkväll och glöm inte att beställa hjärttårtan till 14 februari, tiden går fort....
Det som grämer mig nu är att jag glömde kameran hemma...grrr. Därav inga bilder att visa här och nu...Sorry. Ha nu en bra söndagkväll och glöm inte att beställa hjärttårtan till 14 februari, tiden går fort....
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)