30 januari 2009

Bröllopsmässa på Grand Hotell



Nu har vi äntligen varit på denna efterlängtade mässa. Brudshowerna var jätteroliga att se, de hade många olika och jag menar verkligen olika klänningar. Även några brudgummar och näbbar visade upp sig. Mycket trevligt. Flera av utställarna hade tävlingar så med mycket tur kan man bli en vinnare på köpet :-).

29 januari 2009

Alla hjärtans dag

Nu är det dags att tänka på hur du vill fira din käraste/käresta på denna speciella dag, den 14 februari. Vi erbjuder en speciell hjärt-tårta den dagen som är formad som ett hjärta, rosa med texten: "Jag älskar dig" på. Fyllningen är hallon och vit choklad, romantiskt i både färg och smak. Pris för denna specialtårta är 139kr/4 bitar och gäller endast den 14 februari 2009. Tänk på att beställa senast en vecka i förväg är du snäll. Vi blir snabbt fullbokade, små som vi är.

Ha en trevlig kväll.

24 januari 2009

Fransk moussetårta


Idag har min mormor bjudit på denna tårta som jag gjort. Den består av en havrebotten med rabarberkräm, vit chokladmousse och en citronmousse. Dekorationerna är kaktusfikon, björnbär, blåbär, lite gelé och mörk choklad. Den var lätt och god enligt släkten. Kul att göra tycker jag :-).

22 januari 2009

Bröllopsmässa på Grand Hôtel


Nu är det bara en vecka kvar till bröllopsmässan i centrala Stockholm, närmare bestämt på Grand Hôtel. All info finns på www.brollopsmassan.se. Ni som går i giftastankar kan få massor med idéer och bra kontakter med olika leverantörer. Mässan pågår fredagkväll t om söndag nästa helg. Det blir första gången jag besöker den och jag tror att den är väl värd ett besök.

21 januari 2009

Alla hjärtans dag



Snart är det dags att fira alla hjärtans dag och här kommer några tips inför denna trevliga dag:

En röd ros betyder kärlek (inget nytt under himlen)
En vit ros betyder vänskap
En rosa ros betyder "span".

Källa: Nordiska museet

Detta passar ju jättebra även på tårtor, en alldeles lysande idé.

20 januari 2009

Mjölkfritt alternativ

Hemsidan är en månad gammal (ny) och ändå känns det som jag skulle kunna lägga ut hur mycket information som helst där, förutom det som redan finns. Det är som ett hus, det blir aldrig färdigt...

En sak som är viktig att poängtera är att vi gör laktos- och mjölkfria tårtor samt glutenfria bakelser för intoleranta. Hittade en sida där man kan köpa mjölkfri vit och ljus choklad gjord på rismjölk. Kul att det kommer mer och mer alternativa produkter på marknaden.

Just nu håller vi på med förberedelser inför marknaden på Fyrishov den 1 februari. Presentationsmateriel ska tryckas, visningstårtor skapas och lite planering kring det hela. Vi kommer dela monter med Lailas tryck & design som kommer visa söta barntröjor med tryck.

18 januari 2009

Baka muffins

På Formex-mässan besökte jag Nordic Ware, deras bakformar är underbara, fina och ger en genuin känsla av god kvalitet. I like. Mother Bear (som säljer Nordic Ware i Skandinavien) har även kommit ut med ekologiska kak- och muffinsmixer. Dessa finns på Inreda som även har fina muffinsformar. Ingenting är godare än hembakat och när det går fort blir det dessutom av. Nu kan det bli många mysiga fikastunder i stugorna.

15 januari 2009

Barnkalas


Idag har jag gjort en tårta till en åttaåring som firar imorgon. En av mina favoriter är just nallar, de är så söta och passar bra till både dop, barnkalas och även när en vuxen fyller år. Nallarna är så tacksamma att kombinera med ett tema som t ex golf, leksaker etc.


Dagen har till stor del spenderats på Formex-mässan i Älvsjö. Den är stooor och man blir som besökare fullproppad av intryck och inspiration. Jätteroligt med andra ord och nu blir det inte mer gjort ikväll för jag är mer än nöjd nu. Kul att trenden går emot glada färger efter allt svart-vitt, det gläder mig :-). Go' natt.

13 januari 2009

Cheesecake




Har bakat Leila Lindholms "New York blueberry cheesecake" och jag kan avslöja att den är gudomligt god....mmm. Receptet är ganska omständigt, en bakad cheesecake kan göras så mycket enklare, men resultatet är värt allt arbete :-). Blåbären är pricken över i. Försöker komma på roliga "toppings" till denna goda kaka, med eller utan bär.

Ha en bra dag kära läsare.

05 januari 2009

Bilder från bröllopsmässan



Tack alla ni som kom på bröllopsmässan igår. Det var en tapper skara besökare där, men många trevliga företagare som ställde ut vilket gjorde dagen trevlig. Kul att träffa andra som arbetar i bröllopsbranschen som vi kan rekommendera våra kunder till.

Nu lägger vi allt krut på att göra en bra presentation på nästa mässa vi kommer att medverka på, nämligen barn och babymarknaden på Fyrishov 1 februari. Det ska bli roligt och lär dra enormt många familjer. Det är redan många utställare inbokade så det ska bli riktigt roligt att delta. Innan dess kommer vi besöka både Formex-mässan och en bröllopsmässa för massor med inspiration och idéer. Januari är en rolig månad med all inspiration som erbjuds oss företagare.

Idag visade TV4 ett reportage från vår vän och konstnär Peder Strandh som just nu är i USA och förmedlar sin syn på konsten. Se http://nyhetskanalen.se/lokalt/uppsala.
Det är Peder som målat logotypen till Design A Cake. Peder är en mycket lyhörd och talangfull person som verkligen lyssnar på kunden och vi önskar honom lycka till i USA.

03 januari 2009

Bröllopsmässa imorgon

Nu är det dags för årets första mässa i Fyris Park, Uppsala. Det är många bra företag som ställer ut där med intressanta produkter och tjänster att erbjuda. Även du som planerar en stor fest har glädje av att besöka mässan för att se vad Uppsala har att erbjuda i fest- och bröllopsbranschen. Vi har tårtor och bröllopspar som vi handmodellerat att visa upp.

Varmt välkommen imorgon 4 januari mellan kl.11-17.